Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Teendők a repülőtéren Tájékozódás a repülőtéren

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők utazás előtt

Teendők a repülőtéren

Érkezés a repülőtérre

Biztonsági ellenőrzés

Tájékozódás a repülőtéren

Várakozás a repülőtéren

Speciális kérdések

Teendők a repülőtéren

Tájékozódás a repülőtéren

Mit kell tudni a járatinformációról?

Kitől kérhet segítséget a reptéren?

Melyik beszállító kaputól indul a járat?

Mit kell tudni a járatinformációról?

A reptéren található kijelzőkön több információ alapján azonosíthatók be a járatok. A kijelzőkön látható a légitársaság neve, a célállomás, az indulási idő és a járatszám is. Közös üzemeltetésű járatok esetében ugyanannak a járatnak több járatszáma van, így minden esetben ellenőrizze a jegyén található járatszámot és ezt keresse a kijelzőn! Átszállásnál ezen információk szintén a rendelkezésre állnak.

Kitől kérhet segítséget a reptéren?

A legtöbb esetben minden repülőtér törekszik arra, hogy nemzetközi jelekkel, kifejezésekkel segítse az utazókat. A reptereken több lehetőség van ha kérdése merül fel utazása során. Ma már számos információs pult, digitális tábla áll rendelkezésre, azonban a reptéri dolgozóktól is kaphatunk információkat. A repülés nyelve az angol, így kevés reptéren beszélnek magyarul.

Melyik beszállító kaputól indul a járat?

A reptéren található kijelzőkön kívül ezt az információt általában a beszállókártyán is feltüntetik reptéri utasfelvétel esetében. Online utasfelvétel esetén nem minden esetben kerül rá ez az információ a beszállókártyákra.

Üzemeltetési okokból némely esetben változhat a beszállító kapu száma, így kérjük, minden esetben fokozottan figyelje a kijelzőket és a hangosbemondóban elhangzott járatinformációkat is!

Felhívjuk figyelmét, hogy a beszállító kapu lezárását követően általában megtagadják a gépre történő beszállást!