Tengerparti nyaralás még a főszezon előtt? Miért is ne! Most még kedvezményeket is elcsíphet!
további részletek

Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Tudnivalók a repülőjegy foglalásról Repülőjegy lemondás, módosítás

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Repülőjegy árak

Repülőjegy keresés

Repülőjegy foglalás

Repülőjegy átvétele

Átszállás

Fizetés

Számla

Repülőjegy lemondás, módosítás

Teendők utazás előtt

Teendők a repülőtéren

Speciális kérdések

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Repülőjegy lemondás, módosítás

Változhat a repülőjegyen szereplő menetrend?

Hogyan módosítható a repülőjegy?

Fel nem használt odaút esetén érvényes a repülőjegy?

Mi a teendő ha nem módosítható/nem visszatéríthető a repülőjegy?

Változhat a repülőjegyen szereplő menetrend?

A légitársaságok által meghatározott menetrendi időpontok tájékoztató jellegűek, azokat a társaságnak jogában áll bármikor megváltoztatni. Az esetleges menetrendváltozások, illetve járattörlések miatt foglalását az utazás megkezdése előtt 48 órával ellenőriztesse ügyfélszolgálatunkkal, vagy a légitársasággal, vagy a légitársaság honlapján.

Néha előre nem várt események is módosíthatják a menetrendet (pl. rossz időjárás, technikai problémák). Ilyenkor a légitársaságok igyekeznek a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel eljuttatni az utasokat a célállomásra, anyagi felelősséget azonban nem tudnak vállalni a késésből eredő anyagi és egyéb károkért. Amennyiben a légitársaság bármilyen módon okolható a késésért, kártérítésre kötelezhető.

Hogyan módosítható a repülőjegy?

Ebben a kérdésben jelentős különbségek vannak a hagyományos és a diszkont (fapados) légitársaságok szabályai között:

  • A hagyományos légitársaságoknál a legalacsonyabb árú repülőjegyek általában nem módosíthatók, míg a magasabb árúak bizonyos módosítási díj ellenében, a legdrágábbak akár anélkül is módosíthatók. A módosíthatóságra vonatkozó információt a foglalás során minden esetben megjelenítjük.

  • A diszkont légitársaságok nagy részénél az időponton felül az utasnév bizonyos költség fejében változtatható. Mivel minden egyes tarifatípushoz más-más szabály tartozik, a részletekről érdemes munkatársainknál érdeklődni.

Fel nem használt odaút esetén érvényes a repülőjegy?

Hagyományos légitársaság esetében nagyon fontos szabály: No-Show.

ha a repülőjegy első vagy egy további szakaszát nem használja fel az utas, akkor a légitársaság automatikusan törli a foglalás többi részét és szakaszát, így az további utazásra nem használható.Ez alól soha nem tesznek kivételt, még akkor sem, ha az utas előre jelzi továbbutazási vagy útmegszakítási szándékát irodánk vagy a légitársaság felé!

Egyes fapados légitársaságok ezt a szabályt nem alkalmazzák, azonban érdemes mindig tájékozódni az ügyfélszolgálaton az aktuális rendelkezésről!

Mi a teendő ha nem módosítható/nem visszatéríthető a repülőjegy?

A nem módosítható/nem visszatéríthető repülőjegyek díj ellenében sem módosíthatók vagy téríthetőek vissza.

Ha nincs más lehetősége mint lemondani repülőjegyét, úgy kérjük, jelezze írásban lemondási szándékát, és válasz e-mailben megküldjük a visszatéríthető összeget, amely az esetek többségében a fel nem használt reptéri illetékek egy része. Az alapár és a szolgáltatási díj visszatérítésére ebben az esetben nincs lehetőség!