Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Repülőjegy árak

Repülőjegy keresés

Repülőjegy foglalás

Repülőjegy átvétele

Átszállás

Fizetés

Számla

Repülőjegy lemondás, módosítás

Teendők utazás előtt

Teendők a repülőtéren

Speciális kérdések

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

A kategória legnépszerűbb kérdései

Busszal vagy vonattal kombinált repjegyek

A légitársaságok folyamatosan bővítik az általuk akár csatlakozással elérhető célállomások számát partnereiken keresztül. Ma már sok esetben foglalhat busszal vagy vonattal kombinált repülőjegyeket is, amelyekkel lehetőség nyílik kedvezőbb áron utazni, vagy megközelíteni olyan helyeket repülővel, ahová eddig nehezebben lehetett eljutni.

Továbbá olyan helyek is elérhetőek kedvezőbb áron, ahová ugyan menetrendszerinti járat közlekedik közvetlenül vagy átszállással, de az átszállási pont valamint a célállomás közti távolság rövid, és üzemeltetési vagy gazdasági okokból nem indítanak repülőjáratot. A nagyobb repterek ma már rendelkeznek földalatti Train Terminállal (TN), amely remek alternatívája lehet a városba történő bejutásnak is. A buszok pedig a reptér mellől vagy a terminál elől indulnak a jegyen feltüntetett menetrend szerint.

A busszal vagy vonattal kombinált repülőjegy érvényes ezen szakaszokra és a repülőjegy tarifaszabálya érvényes rá - így a No-Show szabály alkalmazandó rá, így a busszal/vonattal megtett út sem hagyható ki! Az egyes szakaszokat ez esetben is sorrendben kell felhasználni. Az egyes szakaszok nem sorrendben történő felhasználása, vagy a busszal-vonattal közlekedő szakasz kihagyását követően a légitársaság törli a foglalást, és új jegyet szükséges vásárolni!

Miért figyeljen oda a számlázási adatok megadásakor az adatok pontosságára?

Mert a számlázási adatok utólagos módosítására csak 5.000 Ft számlamódosítási díj ellenében van lehetőség. Ezen kívül számla módosítására kizárólag a tárgyévben kiadott számlák esetén van csak lehetőség!

Melyik a kártyán a lejárati év/hónap?

Az első két számjegy a hónap, a második kettő az év utolsó két számjegye. A lejárati adatoka kártyaszám alatt találhatók. A biztonságos bankkártyás fizetési oldalon az év megadásánál a teljes év megadása szükséges 4 számjeggyel!
Ha a kártyán a lejárat például: "05/21" akkor a beírandó formátum: "05/2021", melyre a rendszer figyelmeztet a formátum megadásának példájával: "HH/ÉÉÉÉ" vagy "MM/YYYY".

Az e-számlára vonatkozó fontos információ

Az e-számla: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 169. §-a alapján elektronikus számla olyan dokumentum, mely tartalmazza a jogszabály által előírt adatokat és elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be.

Lehetséges American Express (AMEX) kártyával fizetés az oldalon?

Jelenleg nincs lehetőség American Express (AMEX) kártyával fizetni az oldalunkon. Kérjük használjon VISA vagy MASTERCARD kártyát, vagy válasszon más fizetési lehetőséget, amennyiben lehetséges!