Kérdése van?

Böngésszen a leggyakrabban feltett kérdések között,
vagy keressen kulcsszavak alapján.

FőoldalSúgó Teendők a repülőtéren

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők utazás előtt

Teendők a repülőtéren

Érkezés a repülőtérre

Biztonsági ellenőrzés

Tájékozódás a repülőtéren

Várakozás a repülőtéren

Speciális kérdések

Teendők a repülőtéren

A kategória legnépszerűbb kérdései

Áramforrások a reptéren

Sok esetben még korlátozottan vehető igénybe, azonban a nagyobb reptereken ma már egyre több pontra helyeznek el konnektorokat, hogy elektromos temékeinket, telefonunkat, táblagépünket vagy laptopunkat tölthessük.

Javasoljuk, hogy ne merítse le teljesen elektromos berendezéseit, mert ezeket egy biztonsági ellenőrzés során is bekapcsoltathatják biztonsági okokból. Amennyiben nem tud ennek eleget tenni, akkor az adott terméket elkobozhatják. Ha van lehetősége, akkor a repülés során is töltse telefonját, táblagépét!

Mit jelent az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés (Fast Track Lane)?

Az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés (Fast Track Lane) szolgáltatás biztosítja, hogy az utas a biztonsági ellenőrzésnél külön erre a célra kialakított sort használja, a hosszabb időt igénybevevő sorban állás nélkül. A biztonsági ellenőrzés ugyanolyan mélységű, mint azok számára, aki nem veszi igénybe a szolgáltatást. A szolgáltatás csak a biztonsági ellenőrzésre vonatkozik, nem vehető igénybe mint a járatra történő elsőbbségi beszállítás vagy Lounge (külön váró) szolgáltatás.

Miért van szükség biztonsági ellenőrzése a reptéren?

A tranzitba területre történő belépést megelőzően minden személynek biztonsági ellenőrzésen kell részt vennie, ahol ellenőrzik az utasoknál és a kézipoggyászban lévő tárgyakat. A biztonsági ellenőrzés célja, hogy a járatra ne kerülhessen fel a hatályos szabályozásnak megfelelően olyan tárgy vagy anyag, amely veszélyeztetné az utazóközönséget, a fedélzeten szolgálatot teljesítő személyzetet és a repülőgép épségét.

Repülőtéri lounge-ok használata

A reptéri prémium várótermek (Lounge-ok) általában a Business vagy a First osztályon utazók részére fenntartott helyek.

Sok repülőtéren lehetőség van díj ellenében használni a prémium reptéri utasvárókat, amely egy hosszabb csatlakozás idejére is nyugodt környezetet biztosít a pihenésre vagy munkára egyaránt.
A szolgáltatás része az önkiszolgáló bárok használata, ahol alkoholos vagy alkoholmentes italok, szendvicsek, sós-és édes snakcek közül választhatnak, valamint friss helyi és nemzetközi sajtótermékek, internethasználat áll rendelkezésre.

Mit kell tudni a járatinformációról?

A reptéren található kijelzőkön több információ alapján azonosíthatók be a járatok. A kijelzőkön látható a légitársaság neve, a célállomás, az indulási idő és a járatszám is. Közös üzemeltetésű járatok esetében ugyanannak a járatnak több járatszáma van, így minden esetben ellenőrizze a jegyén található járatszámot és ezt keresse a kijelzőn! Átszállásnál ezen információk szintén a rendelkezésre állnak.