Segíthetünk?

FőoldalSúgó Utazás: A reptéren és a repülőn

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők az utazás előtt

Utazás: A reptéren és a repülőn

Az utazás

Tájékozódás a repülőtéren

Biztonsági ellenőrzés

Várakozás a reptéren

Utazás: Speciális kérdések

Utazás: A reptéren és a repülőn

A kategória legnépszerűbb kérdései

Mit jelent az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés (Fast Track Lane)?

Az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés (Fast Track Lane) szolgáltatás biztosítja, hogy az utas a biztonsági ellenőrzésnél külön erre a célra kialakított sort használja, a hosszabb időt igénybevevő sorban állás nélkül. A biztonsági ellenőrzés ugyanolyan mélységű, mint azok számára, aki nem veszi igénybe a szolgáltatást. A szolgáltatás csak a biztonsági ellenőrzésre vonatkozik, nem vehető igénybe mint a járatra történő elsőbbségi beszállítás vagy Lounge (külön váró) szolgáltatás.

Áramforrások a reptéren

Sok esetben még korlátozottan vehető igénybe, azonban a nagyobb reptereken ma már egyre több pontra helyeznek el konnektorokat, hogy elektromos temékeinket, telefonunkat, táblagépünket vagy laptopunkat tölthessük.

Javasoljuk, hogy ne merítse le teljesen elektromos berendezéseit, mert ezeket egy biztonsági ellenőrzés során is bekapcsoltathatják biztonsági okokból. Amennyiben nem tud ennek eleget tenni, akkor az adott terméket elkobozhatják. Ha van lehetősége, akkor a repülés során is töltse telefonját, táblagépét!

Miért van szükség biztonsági ellenőrzése a reptéren?

A tranzitba területre történő belépést megelőzően minden személynek biztonsági ellenőrzésen kell részt vennie, ahol ellenőrzik az utasoknál és a kézipoggyászban lévő tárgyakat. A biztonsági ellenőrzés célja, hogy a járatra ne kerülhessen fel a hatályos szabályozásnak megfelelően olyan tárgy vagy anyag, amely veszélyeztetné az utazóközönséget, a fedélzeten szolgálatot teljesítő személyzetet és a repülőgép épségét.

Mit kell tudni a járatinformációról?

A reptéren található kijelzőkön több információ alapján azonosíthatók be a járatok. A kijelzőkön látható a légitársaság neve, a célállomás, az indulási idő és a járatszám is. Közös üzemeltetésű járatok esetében ugyanannak a járatnak több járatszáma van, így minden esetben ellenőrizze a jegyén található járatszámot és ezt keresse a kijelzőn! Átszállásnál ezen információk szintén a rendelkezésre állnak.

Mit tegyünk hosszabb átszállás esetén?

Számos lehetőség közül választhatunk hosszabb átszállás esetén, azonban érdemes úgy készülni, hogy a lehető leghasznosabban eltöltsük ezt az időt pihenéssel, olvasással, vásárlással vagy akár munkával. A kézipoggyászba érdemes olyan tárgyakat is helyezni amivel az átszállás idejére lefoglalhatjuk magunkat!