Segíthetünk?

FőoldalSúgó Utazás: A reptéren és a repülőn

Tudnivalók a repülőjegy foglalásról

Teendők az utazás előtt

Utazás: A reptéren és a repülőn

Az utazás

Biztonsági ellenőrzés

Tájékozódás a repülőtéren

Várakozás a reptéren

Utazás: Speciális kérdések

Utazás: A reptéren és a repülőn

A kategória legnépszerűbb kérdései

Miért van szükség biztonsági ellenőrzése a reptéren?

A tranzitba területre történő belépést megelőzően minden személynek biztonsági ellenőrzésen kell részt vennie, ahol ellenőrzik az utasoknál és a kézipoggyászban lévő tárgyakat. A biztonsági ellenőrzés célja, hogy a járatra ne kerülhessen fel a hatályos szabályozásnak megfelelően olyan tárgy vagy anyag mely veszélyeztetné az utazóközönséget, a fedélzeten szolgálatot teljesítő személyzetet és a repülőgép épségét!

Mi számít folyadéknak?

Minden olyan anyag mely teljesen folyékony vagy krémes állagú.

Mit jelent az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés (Fast Track Lane)?

A szolgáltatás biztosítja, hogy az utasbiztonsági ellenőrzésnél külön erre a célra kialakított sort használja, a hosszabb időt igénybevevő sorban állás nélkül! A biztonsági ellenőrzés ugyan olyan mélységű mint aki nem veszi igénybe a szolgáltatást! A szolgáltatás csak a biztonsági ellenőrzésre vonatkozik, nem vehető igénybe mint a járatra történő elsőbbségi beszállítás vagy Lounge (külön váró) szolgáltatás!

Kitől kérhet segítséget a reptéren?

A legtöbb esetben minden repülőtér törekszik arra, hogy nemzetközi jelekkel/kifejezésekkel segítse az utazókat.A reptereken több lehetőség van ha kérdése merül fel utazása során. Ma már számos információs pult, digitális tábla áll rendelkezésre azonban a reptéri dolgozóktól is kaphatunk információkat. A repülés nyelve az angol, így kevés reptéren beszélnek magyarul.

Hosszabb átszállás esetén

Számos lehetőség közül választhatunk hosszabb átszállás esetén azonban érdemes úgy készülni, hogy a lehető leghasznosabban eltöltsük ezt az időt pihenéssel, olvasással, vásárlással vagy akár munkával. A kézipoggyászba érdemes olyan tárgyakat is helyezni amivel az átszállás idejére lefoglalhatjuk magunkat!