Egyre több új repülőjárat indul Budapestről

2018. április 11.

Életbe lépett a 2018-as nyári menetrend a repülésben, ami azt jelenti, hogy áprilistól szélesedett a Budapestről elérhető úti célok kínálata.

2018. márciusában nyomban négy új járat került fel a palettára - Stavanger, Athén, Santander, Paphos - és május elejétől elindulnak a régóta várt tengerentúli járatok is.

Az új járatok mellett több légitársaság is bejelentette, hogy a jelentősen megnövekedett igények miatt növelik a Budapestre közlekedő járatszámokat. Így a március vége és október közepe közti időszakban közel egymillió utas-férőhellyel többet kínálnak a légitársaságok a magyar fővárosból, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A 2018-as nyári menetrendben a következő új járatok lesznek elérhetőek Budapestről: 

Légitársaság Célállomás Első járat indul Heti járatszám
Wizz Air Stavanger március 15. 2
Wizz Air Athén március 25. 4
Ryanair Santander március 26. 2
Ryanair Paphos március 27. 3
LOT Krakkó április 28. 6
Wizz Air Bázel május 3. 5
LOT New York JFK május 3. 4
LOT Chicago O'Hare május 5. 2
American Airlines Philadelphia május 5. 7


„Alig több, mint egy hónap múlva egyszerre négy transzatlanti járatot kínálhatunk Budapestről, amire még sohasem volt példa a magyar főváros repülőterének történetében. Május elejétől ismét közvetlenül lehet New Yorkba repülni, a listán vadonatúj desztináció lesz a heti két chicagói LOT-járat, az American Airlines naponta közlekedő philadelphiai járatával együtt, ami jól illeszkedik az Air Canada Rouge népszerű és immár naponta közlekedő torontói járatához.” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzáfűzte: „A nyári menetrendben induló új járatokkal sikerült újabb „fehér foltokat” lefednünk Európa térképén, olyan izgalmas úti célokat kínálva, mint a norvégiai Stavanger, az észak-spanyolországi Santander vagy Paphos  Cipruson. Egyre csökken a kínálatból hiányzó városok sora Európában, így egyre szélesebb választékot tudunk kínálni a magyar és a nemzetközi utazóközönség számára is.”

Mindezt megerősíti, hogy az új járatok mellett egy sor légitársaság sűríti budapesti járatait:

Légitársaság Célállomás Eddigi járatszámok Járatbővítés után
Lufthansa Frankfurt napi 5-ről napi 6-ra
LOT Varsó napi 4-ről napi 5-re
Finnair Helsinki napi 2-ről napi 3-ra
Turkish Airlines Isztambul napi 2-ről napi 3-ra
Air Canada Rouge Toronto heti 3-ról napi 1-re
Iberia Madrid napi 1-ről augusztusban napi 2-re
Aeroflot Moszkva napi 3-ról napi 4-re


Kapcsolódó tartalmak:

>> Elindult a közvetlen Budapest - Athén Wizz Air járat

>> Skytrax díjas a Budapest Airport

>> Tovább növekedett a Budapest Airport utasforgalma

További híreink

Így érintik a KLM járatokat az újabb holland korlátozások

Hírek <p>2021. január 23-tól szigorú járványügyi intézkedéseket és utazási korlátozásokat vezettek be Hollandiában a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében.</p>

2021. január 23-tól szigorú járványügyi intézkedéseket és utazási korlátozásokat vezettek be Hollandiában a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében.

Az Emirates minden dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltást

Hírek <p>Az Emirates saját, tömeges oltási programja keretén belül vállalta, hogy az összes alkalmazottját ingyenesen beoltatja koronavírus elleni vakcinával.</p>

Az Emirates saját, tömeges oltási programja keretén belül vállalta, hogy az összes alkalmazottját ingyenesen beoltatja koronavírus elleni vakcinával.

Év Honlapja Minőségi Díjat nyert a repjegy.hu

Hírek <p>Hatalmas örömmel osztjuk meg, hogy 2020-as megújulásával a repjegy.hu elnyerte az „Év Honlapja” minőségi díját turizmus kategóriában!</p>

Hatalmas örömmel osztjuk meg, hogy 2020-as megújulásával a repjegy.hu elnyerte az „Év Honlapja” minőségi díját turizmus kategóriában!