Untitled-1 hotel

Ezzel a 20 útvonallal tervez BUD novemberre

2020. november 11.

A budapesti repülőtéren novemberben csak 20 útvonal marad, heti 70 járattal és feltehetőleg az újabbnál újabb korlátozások miatt további járatcsökkentések is várhatóak.

Az Európában és világszerte egyre inkább felerősödő második hullám a Liszt Ferenc repülőtér forgalmán is meglátszik. November második felére érheti el – az egész ősszel folyamatosan romló tendenciák után – a mélypontot: csak 20 útvonal marad, heti 70 járattal és feltehetőleg az újabbnál újabb korlátozások miatt további járatcsökkentések is várhatóak.

Az Airportal.hu gyűjtése alapján, egyelőre ezek az úti célok maradnak a budapesti reptér kínálatában, novemberben:

LÉGITÁRSASÁG ÚTI CÉL  
Aeroflot Moszkva  
Easyjet Bázel  
Egyptair Kairó  
Egyptair Hurghada* *november 28-tól
Emirates Dubaj  
Eurowings Stuttgart** **november 13-ig
Finnair Helsinki  
KLM  Amszterdam  
LOT Wroclaw  
LOT Szöul  
LOT Varsó  
Lufthansa Frankfurt  
Qatar Airways Doha  
Ryanair Brüsszel  
Ryanair Dublin  
Ryanair Manchester  
Ryanair London (Stansted)  
Turkish Airlines Isztambul  
Wizz Air Eindhoven  
Wizz Air London (Luton)  
Wizz Air Stockholm  


November elejétől jelentősen csökkentették a légitársaságok a Budapestről elérhető járatszámokat. Van, aki teljesen fel is függesztette budapesti járatait. Jelenleg szünetel például a Lufthansa müncheni, a Swiss zürichi, az Air France párizsi, a Brussels Airlines brüsszeli járata, és nem közlekedik Budapestre a British Airways sem London Heathrow-ról.

A legtöbb járatot a KLM repüli novemberben, szinte majdnem minden nap két gépet küld Budapestre Amszterdamból. A LOT továbbra is fenntartja a varsói, wroclawi és szöuli útvonalát. Hetente egy alkalommal lehet eljutni Helsinkibe a Finnairrel, és a Turkish Airlines járataival Isztambul is elérhető marad heti néhány alkalommal. A tervek szerint az Emirates heti 2 dubaji járata és a Qatar Airways heti 3 dohai járata is marad novemberben.

A Eurowings viszont november 13-tól felfüggeszti a stuttgarti járatát. Jelentősen csökkentett a két fapados is: a Wizz Air mindössze 3 útvonalon, heti 5 járatot tart fenn, a Ryanair 4 útvonalon, de jelentősen csökkentett járatszámmal közlekedik.

Új útvonalak is felbukkannak: az Egyptair még november végével megnyitja új, Hurghadába közlekedő heti járatát.

Decemberre várható némi fellendülés az elérhető útvonalak tekintetében, hiszen például a LOT tervezi újraindítani közvetlen New York-i járatát és feltehetőleg a karácsonyi időszak is hoz némi forgalomnövekedést.

Fenti útvonalakban még lehetnek változások, hisz a forgalmat jelentősen befolyásolja az egyes kormányok által a járványhelyzet miatt bevezetett szigorítások, esetleges utazási korlátozások.

Forrás: Airportal.hu, Budapest Airport

További híreink

A Turkish Airlines tovább növeli budapesti járatainak a számát

Hírek <p>A Turkish Airlines hozzánk eljuttatott bejelentése szerint, heti 11-re növeli járatainak számát Budapest és Isztambul között.</p>

A Turkish Airlines hozzánk eljuttatott bejelentése szerint, heti 11-re növeli járatainak számát Budapest és Isztambul között.

Görögország kedvenc légitársasága - AEGEAN Airlines

Hírek <p>Az AEGEAN Airlines Görögország legnagyobb légitársasága, mely 94 nemzetközi és 31 belföldi járatot üzemeltet, összekötve ezzel a világot Görögországgal és annak szigeteivel.</p>

Az AEGEAN Airlines Görögország legnagyobb légitársasága, mely 94 nemzetközi és 31 belföldi járatot üzemeltet, összekötve ezzel a világot Görögországgal és annak szigeteivel.

Ajándék Ain Dubai belépő a dubaji Emirates repjegyek mellé

Hírek <p>Dubaji repülőjegyéhez most ajándék belépőt kap az Ain Dubai-ra. Foglaljon november 15-ig az Emirates járataira, és élvezze a lélegzetelállító kiállítást a világ legnagyobb óriáskerekéről!</p>

Dubaji repülőjegyéhez most ajándék belépőt kap az Ain Dubai-ra. Foglaljon november 15-ig az Emirates járataira, és élvezze a lélegzetelállító kiállítást a világ legnagyobb óriáskerekéről!