Untitled-1 hotel

Hírek a budapesti repülőtérről: januári úti célok, tesztközpont, terminál működés

2021. január 6.

Alacsony járatszám, korlátozott reptéri szolgáltatások, ideiglenes terminál lezárások - döcögősen indul az év a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A repülőtér legfrissebb értesítőjéből kiderül, hogy várhatóan milyen úti célokra közlekednek majd a légitársaságok járatai az év első hónapjában, ugyanakkor hasznos tudnivalókat kapunk a nemrég megnyílt reptéri koronavírus tesztközponttal és a terminál működésével kapcsolatban.

Várhatóan ezek az úti célok lesznek elérhetőek 2021. januárjában, változó járatsűrűséggel:

Úticél Légitársaság
Amszterdam KLM
Barcelona Wizz Air
Bázel Easyjet, Wizz Air
Berlin Ryanair, Wizz Air
Bristol Ryanair
Brüsszel Ryanair
Doha Qatar Airways
Dubaj Emirates
Dublin Ryanair
Edinburgh Ryanair
Eindhoven Wizz Air
Frankfurt Lufthansa
Genf Easyjet
Göteborg Wizz Air
Helsinki Finnair
Hurghada Egyptair
Isztambul Turkish Airlines
Kairó Egyptair
Kijev Wizz Air
Lisszabon Ryanair
London Easyjet, Ryanair, Wizz Air
Madrid Ryanair, Wizz Air
Malmö Wizz Air
Manchester Ryanair
Málta Wizz Air
Milánó Wizz Air
Moszkva Aeroflot
New York LOT
Párizs Wizz Air
Stockholm Wizz Air
Szöul LOT
Tenerife Wizz Air
Varsó LOT
Zürich Swiss

A felsorolt úti célokra, néhány kivétellel, csupán 1-2 járat érhető el januárban! Ugyanakkor ezen célállomások listája az egyes országokban érvényes korlátozások függvényében a továbbiakban is változhatnak. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a ki- és beutazási szabályokról, korlátozásokról mindig tájékozódjanak utazás előtt!

Koronavírus tesztközpont nyílt a budapesti repülőtéren
Tudnivalók a repülőtéri tesztközponttal kapcsolatban

Decembertől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére: a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki – nem csak utasok – igénybe veheti, és kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

A tesztközpont nyitva tartása: mindennap 8:00-20:00 (A nyitva tartás a menetrend, továbbá a megnövekedett igények tükrében bizonyos napokon változhat/hosszabb lehet.)

A repülőtéri teszteléssel kapcsolatos legfontosabb információk:

•    A PCR tesztet, vagy antigén gyorstesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni. A tesztek elvégzéséhez csupán online regisztráció szükséges, amely okostelefon vagy számítógép segítségével elvégezhető a következő weboldalon: https://bud.umedhub.com/

•    A PCR teszt eredményéről a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A PCR teszt hatóságilag meghatározott ára 19.500 Ft.

•    Az antigén gyorsteszt eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt. Az antigén gyorsteszt ára 11.000 Ft.

•    A teszteredmény igény esetén magyar és angol nyelven is kérhető.

•    A regisztrációt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, bankkártyával kifizeti a tesztelést, és azonnal megkapja a sorszámát.

•    A hatályos kormányrendelet értelmében a külföldről érkező magyar állampolgár 2 negatív PCR teszt elvégzésével mentesülhet a karanténkötelezettség alól.


Egyes terminálrészek ideiglenes lezárása kerül sor januárban a budapesti repülőtéren
Tudnivalók a terminál működésével és az utasszolgáltatásokkal kapcsolatban

A Budapest Airport a 2A Terminál indulási és érkezési csarnokát ideiglenesen ismét lezárja, az utasfelvétel, valamint a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik.

A Schengeni övezetbe induló járatok a 2A Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól, a Schengeni övezeten kívüli országokba közlekedő járatok a 2B Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól indulnak.

Az érkező járatok utasainak ellenőrzése a 2B Terminálon és a B utasmólón zajlik, az utasok a poggyászokat a 2B Terminál poggyászkiadó területein tudják átvenni. Az 1. utasmólót a Budapest Airport szintén ideiglenesen lezárja.

Parkolók nyitva tartása:
Az utasok hosszútávú parkolás céljából a Holiday Parkolót, rövidtávú parkolás céljából a Terminal Parkolót vehetik igénybe. A Prémium Parkoló kizárólag az utasok ki-és beszállása idejére vehető igénybe.

Forrás: Budapest Airport

További híreink

Hosszú hétvégék 2023-ban

Hírek <p>Lássuk milyen, akár utazásra is szánható szabadnapokkal gazdálkodhatunk jövőre!</p>

Lássuk milyen, akár utazásra is szánható szabadnapokkal gazdálkodhatunk jövőre!

Tel-Aviv repülőjegyek akciós áron

Hírek <p>November 28-ig kedvezményes áron foglalhatók repülőjegyek Budapest-Tel Aviv útvonalra az El Al légitársaság járataira.</p>

November 28-ig kedvezményes áron foglalhatók repülőjegyek Budapest-Tel Aviv útvonalra az El Al légitársaság járataira.

Kedvezményes repülőjegyek a LOT járataira

Hírek <p>A LOT Lengyel Légitársaság Black Week Promóciójában most 7 napon keresztül kedvezményes árakon foglalhatnak a légitársaság számos desztinációjára.</p>

A LOT Lengyel Légitársaság Black Week Promóciójában most 7 napon keresztül kedvezményes árakon foglalhatnak a légitársaság számos desztinációjára.