Untitled-1 hotel

Több mint 40 úti cél érhető el decemberben Budapestről

2020. december 13.

Felélénkül a forgalom a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren az év végi ünnepi időszakban, több mint 40 úti célra közlekednek repülőjáratok.

Novemberben 49 283 utas volt Budapesten

A koronavírus járvány terjedése és az utazási és egyéb korlátozások bevezetése miatt novemberben – a várakozásnak megfelelően - tovább csökkent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma. Az elmúlt hónapban összesen 49 283 érkező és induló utast fogadott a fővárosi repülőtér, ami a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg.

A Budapest Airport ezzel november hónapban 96,1%-os forgalomcsökkenést regisztrált a 2019 novemberében mért adathoz képest. A repülőtér-üzemeltető decemberben is hasonló mértékű forgalomra számít, habár a karácsonyi időszak hozhat némi utasszám növekedést. Ez azt jelenti, hogy a Budapest Airport éves forgalma 2020-ban legfeljebb 4 millió fő lehet.

45 célállomással várják a légitársaságok az ünnepeket

Bővített célállomáslistával várják az ünnepeket a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok: december közepétől összesen 45 úti célba jelentettek be légi összeköttetést, elősegítve, hogy aki teheti, a szerettei körében tölthesse az ünnepeket.

Az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhatnak.

ÚTI CÉL: LÉGITÁRSASÁG:
Amszterdam KLM
Barcelona Ryanair, Wizz Air
Bázel Easyjet, Wizz Air
Berlin Brandenburg Ryanair, Wizz Air
Birmingham Wizz Air
Bristol Ryanair
Brüsszel Charleroi Ryanair, Wizz Air
Doha Qatar Airways
Dortmund Wizz Air
Dubaj Emirates
Dublin Ryanair
Düsseldorf Eurowings
Edinburgh Ryanair
Eindhoven Wizz Air
Frankfurt Lufthansa
Göteborg Wizz Air
Helsinki Finnair
Hurghada Egypt Air
Isztambul Turkish Airlines
Kairó Egypt Air
Kijev Wizz Air
Lisszabon Ryanair, Wizz Air
Liverpool Wizz Air
London Gatwick Wizz Air
London Luton Wizz Air
London Stansted Ryanair
Madrid Ryanair, Wizz Air
Malaga Ryanair, Wizz Air
Malmö Wizz Air
Málta Wizz Air
Manchester Ryanair
Milánó Malpensa Wizz Air
Milánó Bergamo Ryanair
Moszkva Aeroflot
New York LOT
Párizs Beauvais Ryanair
Párizs Orly  Wizz Air
Róma Ciampino Ryanair, Wizz Air
Róma Fiumicino Wizz Air
Stockholm Wizz Air
Szöul LOT
Tel Aviv Wizz Air
Tenerife Wizz Air
Varsó LOT
Wroclaw LOT


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az egyes országokban érvényben lévő utazási szabályokról és korlátozásokról mindig tájékozódjanak utazás előtt!


Forrás: Budapest Airport

Korábbi hírek a témában:

További híreink

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

Hírek <p>A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.</p>

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

Bővíti kínálatát a Wizz Air: új járatok indulnak Isztambul és Antalya városaiba Budapestről és Debrecenből

Hírek <p>A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.</p>

A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.

Ajánlatok Szöulba és a világ kedvelt úti céljaira a Korean Air-től

Hírek <p>Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!</p>

Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!