Untitled-1 hotel

Ismét a Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága

2021. szeptember 30.

Idén is a Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága, immáron hatodik alkalommal. Az európai légitársaságok közül egyedül az Air France fért be az első tízbe.

A Skytrax 2021-es rangsora alapján a világ tíz legjobb légitársasága sorrendben: Qatar Airways, Singapore Airlines, ANA – All Nippon Airways, Emirates, Japan Airlines, Cathay Pacific Airways, EVA Air, Qantas Airways, Hainan Airlines és végül az Air France.

Ha kizárólag az európai légitársaságokra szűkítjük a kört, akkor az Air France mögött sorrendben a British Airways, a Lufthansa, az Aeroflot, a KLM, a Turkish Airlines, a Swiss, a Virgin Atlantic, az Austrian Airlines, valamint a Finnair végzett. 

A Qatar Airways nem csak az év legjobb légitársasága díját tehette zsebre idén, hanem a legjobb üzleti osztály kategóriában is diadalmaskodott, megelőzve a Singapore Airlinest, az ANA-t, az Emirates légitársaságot, valamint az Eva Airt. Azonban itt nem ért végett a Qatar Airways díjeső, hiszen a legjobb üzleti osztályú ülések és fedélzeti ellátás és a legjobb Business Lounge élmény kategóriában is a katari légitársaság lett a végső befutó.

 

A legjobb első osztályú kiszolgálás díját és a legszínvonalasabb turista osztályú ellátás díját a Singapore Airlines nyerte, a légiutas-kísérők teljesítményének díját megosztva nyerte a Singapore Airlines és a Japan Airlines, míg a legtisztább fedélzettel az ANA légitársasága büszkélkedhet. A Skytrax szavazó szerint a legszínvonalasabb szórakoztatórendszer az Emirates gépein található, míg a prémium turista osztályok rangsorában a Virgin Atlantic lett az első, a turista osztállyal pedig a Japan Airlines utasai voltak a leginkább megelégedve.

A világ legjobb low-cost légitársasága az Air Asia lett, a nagy európai fapadosok közül a Vueling a 4., az Easyjet a 6., a Ryanair a 8., a Eurowings a 12., a Norwegian a 13., a Jet2 a 15. helyet szerezte meg, míg a Wizz Air teljesítménye csak a 20. helyre volt elég.

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte, különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben. A teljes lista itt tekinthető meg.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Hosszú hétvégék 2023-ban

Hírek <p>Lássuk milyen, akár utazásra is szánható szabadnapokkal gazdálkodhatunk jövőre!</p>

Lássuk milyen, akár utazásra is szánható szabadnapokkal gazdálkodhatunk jövőre!

Tel-Aviv repülőjegyek akciós áron

Hírek <p>November 28-ig kedvezményes áron foglalhatók repülőjegyek Budapest-Tel Aviv útvonalra az El Al légitársaság járataira.</p>

November 28-ig kedvezményes áron foglalhatók repülőjegyek Budapest-Tel Aviv útvonalra az El Al légitársaság járataira.

Kedvezményes repülőjegyek a LOT járataira

Hírek <p>A LOT Lengyel Légitársaság Black Week Promóciójában most 7 napon keresztül kedvezményes árakon foglalhatnak a légitársaság számos desztinációjára.</p>

A LOT Lengyel Légitársaság Black Week Promóciójában most 7 napon keresztül kedvezményes árakon foglalhatnak a légitársaság számos desztinációjára.