Untitled-1

Bemutatkozás

Bécs–Schwechat nemzetközi repülőtér Ausztria legnagyobb és legfontosabb nemzetközi repülőtere. A repülőtér Schwechat városában helyezkedik el, ez 18 km-re található Bécstől. A forgalmas reptér népszerűségét leginkább elhelyezkedésének köszönheti, hiszen Magyarországon kívül számos szomszédos ország lakói is szívesen választják inkább az innen induló járatokat.

Ráadásul többek között az Austrian Airlines, az Eurowings és a Laudamotion légitársaságok bázisaként is funkcionál, a lista pedig folyamatosan bővül. Különösen népszerűek a bécsi indulású Észak-Amerikába, Afrikába és Ázsiába tartó járatok, melyek ára több esetben is jóval a budapesti indulású járatok ára alatt marad. A bécsi repülőtér 3 terminálon várja az utasokat, ezek a Terminal 1, Terminal 1A és a Terminal 3. A távolság miatt ingyenesen igénybe vehető shuttle busz közlekedik a terminálok között.

Szolgáltatások

Bécs–Schwechat nemzetközi repülőtér rengeteg különféle szolgáltatással várja az utasokat. Több duty free üzlet, szupermarket, valutaváltó és étterem is található a schwechati repülőtéren. Emellett berendeztek a repülőtéren egy relaxációs szobát, egy baba-mama szobát, különböző lounge-okat, illetve egy imádkozásra alkalmas helyiséget is. Ráadásul a kicsikkel utazók a family fun gate-et is kipróbálhatják, ami lényegében egy játszóház.

A repülőtér megközelítése

Autóval

Egyénileg is meg lehet autóval közelíteni a repülőteret, ebben az esetben a parkolás jelenthet plusz költséget. Az út maga kevesebb, mint 3 óra alatt megtehető. Az árban és időben legideálisabb megoldás a teleautó, mely az Oszkár vagy a BlaBlaCar oldalán foglalható.

Vonattal

Az osztrák Railjet társaság szinte a buszjeggyel megegyező áron kínál utazást. Vonattal mindössze három óra alatt elérhetünk Bécsbe, ráadásul a késés esélye is igen csekély. Akárcsak a repülőkre, itt is három osztályra válthatunk menetjegyet: first class, business és economy. Amennyiben mozgássérült személy utazik, mindenképpen ez a közlekedési forma ajánlott, mert itt van lehetőség a kerekesszékkel felszállni.

Busszal

A budapesti Népliget állomásról indítja járatait a Volánbusz – Eurolines, Flixbus illetve az Orangeways társaság is. Ezeken kívül több, kisebb buszos személyszállító cég is kínál bécsi transzfert, ezekről érdemes előre informálódni.

Parkolási információk

A parkolás kifizetésére távozáskor kerül sor a számos automata egyikénél vagy a 4-es számú parkolónál található kasszánál. A fizetés után kapott parkolójeggyel hagyható el a parkoló, erre fizetés után 20 perc áll rendelkezésre. A parkolás hosszától függően változik az óradíj. A C, a P3 és P4 parkolók azok számára vannak fenntartva, akik huzamosabb ideig terveznek parkolni, míg a K1, K3 és K4 parkolók csak rövid ideig használhatóak. Az árakról és az igényeinknek legmegfelelőbb parkolóról érdemes tájékozódni.

Kapcsolódó akciók/hírek

Ötcsillagos repülési élmény Ázsiába: EVA Air kényelmesen Bécsből

hír Ötcsillagos repülési élmény Ázsiába: EVA Air kényelmesen Bécsből

Az Eva Air újraindította Bécs-Bangkok járatát

hír Az Eva Air újraindította Bécs-Bangkok járatát

2020-ban is lesz miből válogatnia

hír 2020-ban is lesz miből válogatnia

Air Canada kisokos – Ismerje meg Kanada vezető légitársaságát

hír Air Canada kisokos – Ismerje meg Kanada vezető légitársaságát

Közvetlen járatot indít Bécsből Tokióba az ANA

hír Közvetlen járatot indít Bécsből Tokióba az ANA

Új Premium Economy osztály az Austrian Airlines járatain

hír Új Premium Economy osztály az Austrian Airlines járatain

Bécsben új bázist nyit a Wizz Air

hír Bécsben új bázist nyit a Wizz Air